2020/06/26

Tájékoztató a választópolgár számára - magyarul

A Pro Civis Polgári Társulás az utóbbi három választás alkalmával – összhangban a kisebbségi nyelvhasználati törvénnyel – elküldte a dél-szlovákiai önkormányzatokhoz a választásokkal kapcsolatos hivatalos tudnivalók magyar nyelvű fordítását. Mivel e kezdeményezésünket nem szeretnénk abbahagyni, a közelgő önkormányzati választások kapcsán a „Tájékoztató a választópolgárok számára” című dokumentum lefordításával most is megpróbálunk segíteni önkormányzatainknak a polgárok tájékoztatásában.
Nos, a Pro Civis Polgári Társulás bízik abban, hogy a „Tájékoztató” című dokumentum lefordításával nemcsak az önkormányzatok munkájának az egyszerűsítéséhez járul hozzá, hanem ahhoz is, hogy a magyar nemzetiségű választópolgárok anyanyelvi tájékoztatásával elősegítjük nagyobb arányú bekapcsolódásukat lakhelyük közösségi életébe.
A „Rendeletek, minták” menüpont „Választások” alpontjában megtalálható dokumentumot A3-as és A4-es formátumban is ki lehet nyomtatni, magyar vagy kétnyelvű változatban. A fordítás természetesen megfelel a választási dokumentumokkal kapcsolatos normáknak.

Tájékoztató a választópolgár számára - szlovák-magyar (A3 álló)
Tájékoztató a választópolgár számára - szlovák-magyar (A3 fekvő)
Tájékoztató a választópolgár számára - magyar (A3 álló)
Tájékoztató a választópolgár számára - magyar (A4 álló)