2020/06/26

Szabálysértési törvény – magyarul

Dél-Szlovákia több mint ötszáz települési önkormányzatát szólította meg a koranyáron a Pro Civis Polgári Társulás azzal a kérdéssel, mely törvényt, rendeletet igényelnék magyar nyelven leginkább munkájuk során.
A csaknem három tucatnyi válaszból arra derült fény, hogy az önkormányzatok, illetve községi hivatalok munkáját a leginkább a szabálysértési törvény magyarra fordított változata segítené, leginkább az könnyítené napi teendőik végzését a polgárokkal való kapcsolattartásban. Bár nem lélekemelő ez a tény, de vélhetően a valós gondokat takarja, ezért munkatársaink azonnal hozzáfogtak a jogszabály fordításához, ennek eredményeként pedig a Tt. 372/1990. számú, a szabálysértésről szóló törvénye (beleértve legutóbbi módosítását, a 2012. július 1-jétől hatályos Tt. 96/2012. számút is) immár megtalálható honlapunk „Törvények” rovatában.
Felhívjuk az önkormányzati testületek és a községi, illetve városi hivatalok munkatársainak a figyelmét arra is, hogy a szabálysértési eljárás során használt kétnyelvű – szlovák-magyar – ügyiratokat honlapunk „Rendeletek/minták” rovatában találhatnak, talán azok is hozzájárulnak a gyors és hatékony eljárás lefolytatásához.
 

Úgy tűnik, az Ön böngészője nem tartalmaz PDF olvasására szolgáló bővítményt. Nem gond, ide kattintva letöltheti a törvényt.