2020/06/26

Rossz hír a gömörieknek: kormánytagok vitatkoznak az R2-es sorsáról

Robert Fico a választási kampány hevében azt ígérte a „dél-közép-szlovákiaiaknak”, hogy amennyiben hatalomra kerül, mindenképpen folytatják az R2-es gyorsforgalmi út építését Zólyomból Losonc és Rimaszombat irányában egészen Kassáig. A Smer elnöke azt is felvázolta, hogy a beruházást kizárólag az állami költségvetési források és a magántőke bevonásával tudja elképzelni, de mindenképpen azon lesz, hogy az infrastruktúra javításával munkahelyteremtő külföldi beruházókat hozzon a térségbe.
Az ilyen és ehhez hasonló ígéretek eredménye meg is lett: a Smer megnyerte a választásokat és „egyszínű” kormányt alakíthatott, ami éppenséggel jó hír lehetett volna a gömörieknek, hiszen ilyen formán mi sem egyszerűbb, mint kiadni az utasítást és indulhat is az útépítő beruházás előkészítése, illetve kivitelezése.
Az élet azonban nem ilyen egyszerű: Ján Počiatek közlekedési miniszter szerint elsőbbséget élvez a költségvetési hiány csökkentése és az államadósság növekedésének megfékezése, vagyis az R2 építése kizárólag a „legolcsóbb” formában valósítható meg. A miniszter szerint ez úgy érhető el, ha a Zólyom-Kassa autópálya-szakasz építéséhez az európai uniós alapokat használja fel a kormány, illetve a nyugdíjpénztárak által „lebegtetett” egy milliárd eurót fordítják erre a célra. Počiatek nyilatkozatában nem a finanszírozási forma a rossz hír. Sokkal inkább az, hogy tudjuk – többek között tőle is -, a közúthálózat fejlesztésére fenntartott uniós pénzek kizárólag a Tátrán keresztül Kassára vezető autósztráda építésére van fenntartva, illetve a megyei szintű II. és III. kategóriájú utak karbantartását végzik az európai alapokból. Illetve az, hogy a nyugdíjpénztárakkal még meg sem kezdődtek a tárgyalások arról, milyen jogi feltételeket (vagy garanciákat) kell kialakítani ahhoz, hogy a II. nyugdíjpillérben öregségi ellátásukra spóroló polgárok pénze felhasználható legyen állami útépítésre.
Vagyis az igazi hír a Gömört átszelő autópályával kapcsolatban az, hogy út lesz, csak azt nem tudni öt vagy ötven év múlva.
-i-r