2020/06/26

Megyei választások - Tájékoztató a választópolgár számára

A Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma a kisebbségi nyelvhasználati törvény értelmében a kisebbségek nyelvére is lefordította az Értesítőt a választások idejéről és helyéről a közelgő kerületi önkormányzati választások kapcsán és eljuttatta minden olyan településre, amelyre vonatkozik az említett kisebbségi nyelvhasználati jogszabály.
Társulásunk, amely tevékenységének jelentős részét a szlovák nyelvű törvények és formanyomtatványok magyar nyelvre fordításának szenteli, meggyőződéssel vallja, hogy a közelgő kerületi önkormányzati választások sikeres lebonyolításához hozzájárulhat az is, ha a választópolgárok az arra kijelölt helyen anyanyelvükön tudják elolvasni a szavazással kapcsolatos „Tájékoztató a választópolgárok számára” című hivatalos dokumentumot, amelyet szakértőink ugyancsak a kisebbségi nyelvhasználati törvény szellemében fordítottak le magyar nyelvre.
A tájékoztatót szlovák és magyar nyelven elküldtük az összes magyarlakta településre, remélve, hogy a választások alkalmával kihasználják a polgárok teljeskörű, kétnyelvű tájékoztatása érdekében. A dokumentumot A3-as formátumban lehet kinyomtatni, amely megfelel a választási dokumentumokkal kapcsolatos normáknak.

Tájékoztató a választópolgár számára - magyar
Tájékoztató a választópolgár számára - szlovák
Tájékoztató a választópolgár számára - kétnyelvű