2021/01/28

Megújult az Önkormányzás.sk!

megújult az onkormanyzas.sk

Közel tíz éve, hogy a Pro Civisben útjára indítottuk központi portálunkat, az Önkormányzás.sk-t azzal a céllal, hogy a magyarok által lakott községeknek segítséget nyújtsunk. Az indítás óta számtalan cikk került fel, rendeletminta került lefordításra, sok, a kisebbségi létet érintő nemzetközi dokumentumot tettünk elérhetővé, sőt, régi látogatóink emlékezhetnek még arra is, hogy a Törvénytár.sk portálunk létrejötte előtt itt tettük közzé törvényfordításainkat. Mindezek mellett egy folyamatosan bővülő önkormányzati szószedet, vagy éppen az önkormányzatok rendszeresen frissített jegyzéke is elérhető volt, de az érdeklődők beleolvashattak szaklapunk, az Önkormányzati Szemle legújabb (vagy régebbi) számába is.

Az idő viszont eljárt a régi oldal fel, így tíz év után megújult köntösben állunk a kedves Olvasó elé. A rovatok a régiek, ugyanúgy elérhető a Figyelő, a Szótár, de böngészhetőek a rendelet- és nyomtatványmintáink, magyarlakta községeink, az Önkormányzati Szemle aktuális száma, vagy éppen különféle nemzetközi dokumentumaink és saját elemzéseink.

Új oldalunkon immáron elérhető lesz visszamenőleg a Pro Civis Füzetek c. sorozatunk összes korábbi száma, amelyekben elsősorban törvényeket jelentetünk meg kétnyelvű változatban, másodsorban elemzéseinket, kutatásainkat tesszük közzé.

Szintén új pontként jelenik meg a kétnyelvű vész- és veszélyhelyzeti matricáink rendelési lehetősége. Szervezetünk fennállásának kezdete óta terjesztjük ezeket a matricákat, hogy beépítsük a köztudatba a magyar nyelvhasználat fontosságát. Az évek során számos csomagban több tízezer matricát juttattunk el önkormányzatokhoz, oktatási intézményekhez, hivatalokhoz, de számtalan egyéni megrendelést is teljesítettünk. Ezzel az új megoldással a megrendelés folyamatát szeretnénk leegyszerűsíteni.

Fontos megjegyeznünk, hogy az oldal tartalma még nem teljes, folyamatosan dolgozunk a hiányzó anyagok feltöltésén, valamint a hibák javításán is, ezért elnézésüket és megértésüket kérjük, de bízunk abban, hogy megújult portálunk elnyeri kedves látogatóink tetszését.

A portálunk megújulása és működtetése a Magyar Kormány támogatása által valósul meg.

 

a Pro Civis csapata