2021/01/28

Kétnyelvű igazolás a tesztelésről

Hétközben módosult az igazolás a tesztelésről, a most hétvégi teszteléshez új igazolásmintát adott ki az egészségügyi minisztérium. Amint hozzájutottunk, lefordítottuk és elkészítettük a kétnyelvű változatát.

Fontos kiemelni, hogy az önkormányzatok NEM sértenek törvényt, ha kétnyelvű nyomtatványt adnak ki (bár a törvény nem kötelezi őket erre). Törvénysértés akkor történik, ha a lakos kérésére nem adnak kétnyelvű igazolást. Ezért is bátorítunk mindenkit, használjuk bátran a kétnyelvű nyomtatványt.

A tesztelés két köre között gyorsan lefejlesztettünk egy online kitölthető nyomtatványt, ami elérhető az alábbi linken:

https://www.onkormanyzas.sk/form/igazolas-a-tesztelesrol

A községeknek három adatot kell megadniuk: a község megnevezését (egy mezőben szlovákul és magyarul is), a mintavételi pont címét (szintént egy mezőben szlovákul és magyarul is), valamint a mintavételi pont (MOM) számát. Az Űrlap generálása gomb megnyomásával a rendszer elkészíti a megadott adatokkal kitöltött nyomtatványt, majd a felül megjelenő Nyomtatvány letöltése linkre kattintva a nyomtatvány letöltődik az Ön számítógépére.

A nyomtatvány elérhető PDF és DOCX formátumban is a Rendeletek és minták menüpont alatt (Koronavírus-járvány - országos tesztelés kategória).

Használjuk anyanyelvünket!