2020/06/26

Kétnyelvű beíratkozási űrlapok az óvodáknak

Januárban a magyar tanítási nyelvű általános iskolák kaptak kellemes ajándékot a Pro Civis Polgári Társulástól szlovák-magyar kétnyelvű beiratkozási űrlapok formájában, amit – a köszönő levelek sokaságából tudjuk – örömmel fogadtak az iskolavezetők, és előszeretettel használták is a dokumentumokat. E siker alapján döntöttünk úgy, hogy szakemberek bevonásával az óvodai beiratkozási űrlapokat is lefordítjuk magyar nyelvre, és kétnyelvű dokumentum formájában eljuttatjuk azokat az óvodákba.
Újdonság, hogy a kilenc különböző űrlap – mindegyikből 20-20 darabot kap egy-egy óvoda – mellé egy CD-t is csatolt a csallóközcsütörtöki székhelyű polgári társulás, összesen 348-at, minthogy ennyi magyar nevelési nyelvű és közös szlovák-magyar igazgatású óvoda, illetve magyar egyházi óvoda működik Dél-Szlovákiában. A CD is a beiratkozási űrlapokat tartalmazza, vagyis a Pro Civis kezdeményezése eredményeként az óvodákat fenntartó intézmények illetve egyházkörzetek a jövőben maguk is kinyomtathatják a beiratkozáshoz szükséges kétnyelvű dokumentumokat.
A Pro Civis Polgári Társulás a CD-vel kiegészített űrlapcsomagokat ingyen bocsátotta az óvodák rendelkezésére, remélve, hogy ez méltó hozzájárulás „2012 a külhoni magyar óvodák éve” rendezvénysorozatához és sikerességéhez. Bízunk abban is, hogy az általunk elkészített dokumentumokat sok magyar szülő használja majd, s egyre több ügyes, okos kisgyermek látogatja majd magyar nevelési nyelvű óvodáinkat.

Őry Péter,
a Pro Civis Polgári Társulás elnöke