2020/06/26

„Frissítettek” törvényeink

Pár héttel ezelőtt honlapunkon arra figyelmeztettük az önkormányzatokat, változott a helyi adókról és illetékekről szóló törvény, ami többek között új önkormányzati rendelet kiadását is feltételezi.
Beszámolónkban elemeztük is a törvénymódosítás legfontosabb részeit, illetve honlapunkon nyilvánosságra hoztunk egy rendeletmintát magyar nyelven, segítendő az önkormányzatok munkáját az új rendelet kidolgozásához. Hírünkre honlapunk látogatói közül többen is azzal a kérdéssel reagáltak, hogy vajon mi a helyzet a többi, „Törvények” rovatunkban magyarul, illetve magyarul és szlovákul megtalálható jogszabállyal, vajon azokban követjük-e a változásokat, az újabb és újabb módosításokat.
Nos, általában elmondható, hogy a jogszabályok törvénytári megjelenését követően egy hónapon belül „frissítjük” törvényeinket. Persze, olykor előfordul, hogy a salátatörvényekbe elbujtatott egy-egy paragrafusnyi, sőt olykor bekezdésnyi módosítást nem vesszük észre, ezért a januári parlamenti szünetet arra használtuk ki, hogy valamennyi törvényünket újra ellenőrizzük, s amennyiben szükséges, beledolgozzuk a jogszabályokba a legkisebb változásokat is. Megtörtént, vagyis most válaszolunk minden korábban feltett kérdésre: igen, a honlapunkon megtalálható, magyar nyelvre is lefordított harminc törvény aktuális, vagyis az éppen hatályos változatát találják meg nálunk a tisztelt látogatók.