2020/06/26

EP-választások: Tájékoztató a választópolgár számára magyarul is

A Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma a kisebbségi nyelvhasználati törvény értelmében a kisebbségek nyelvére is lefordította az Értesítőt a választások idejéről és helyéről a közelgő Európai parlamenti választások kapcsán és eljuttatta minden olyan településre, amelyre vonatkozik az említett kisebbségi nyelvhasználati jogszabály.
Társulásunk, amely tevékenységének jelentős részét a szlovák nyelvű törvények és formanyomtatványok magyar nyelvre fordításának szenteli, meggyőződéssel vallja, hogy a közelgő választások sikeres lebonyolításához hozzájárulhat az is, ha a választópolgárok az arra kijelölt helyen anyanyelvükön tudják elolvasni a szavazással kapcsolatos „Tájékoztató a választópolgárok számára” című hivatalos dokumentumot, amelyet szakértőink ugyancsak a kisebbségi nyelvhasználati törvény szellemében fordítottak le magyar nyelvre.
A tájékoztatót szlovák és magyar nyelven elküldtük az összes magyarlakta településre, remélve, hogy a választások alkalmával kihasználják a polgárok teljeskörű, kétnyelvű tájékoztatása érdekében. Mivel a közelgő választásokon a Tt. 331/2003. sz., az Európai Parlamentbe történő választásokról szóló törvénye értelmében az Európai Unió más tagországainak polgárai is szavazhatnak, csatoltuk a Tájékoztató hivatalos, angol nyelvű szövegét is. A dokumentumot A3-as formátumban lehet kinyomtatni, amely megfelel a választási dokumentumokkal kapcsolatos normáknak.

Tájékoztató a választópolgár számára - szlovák-magyar (A3 álló)
Tájékoztató a választópolgár számára - szlovák-magyar (A3 fekvő)
Tájékoztató a választópolgár számára - szlovák-magyar-angol (A3 álló)