2020/06/26

Digitális átállás - levél a polgármestereknek

A Pro Civis Polgári Társulás és a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetsége megbízást kapott a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól arra, hogy felmérje az esetleges támogatási igényeket a szlovákiai magyarok körében a magyarországi televíziós műsorsugárzás digitális átállásával kapcsolatban.
Mint ismeretes, az átállás okán a klasszikus antennákat használó polgárok, akik igényt tartanak az M1, a TV2 és az RTL-Klub műsorainak vételi lehetőségére a július 31-ei, illetve október 31-i átállást követően, beltéri vételi egységre – set top boxra – lesz szükségük. Ennek beszerzéséhez kíván hozzájárulni a magyar állam alapítványi támogatással azok esetében, akik gazdasági-szociális helyzetük következtében nem képesek az említett eszköz megvásárlására – döntően tehát a kisnyugdíjasok, a nagycsaládosok, illetve a szociális segélyből élők részesülhetnek támogatásban.

Tisztelt Polgármester Asszony, Polgármester Úr,
Tisztelettel arra kérjük, szervező munkájával járuljon hozzá, hogy erről a lehetőségről értesüljenek az Ön által vezetett település polgárai, illetve a mellékelt Informatív igénylő lap kitöltésével és visszajuttatásával címünkre segítse rászoruló polgárait ezen támogatás igénybevételéhez. Érdemes megjegyezni, hogy az igényelt set top box hét műsor ingyenes vételét teszi lehetővé, a már említetteken túl például az M2 és a Duna Televízió műsorának vételét.
Amennyiben bővebb információkra van szüksége, kérjük, hívja a 0918 423 569-es mobilszámot, avagy írjanak elektronikus postacímünkre (iroda@procivis.sk) és minden felmerülő kérdésre választ adunk.
A kitöltött Informatív igénylő lapokat kérjük visszaküldeni az OZ Pro Civis PT, 930 40 Štvrtok na Ostrove, Mýtne nám. 1 postacímre.

Őry Péter
a Pro Civis PT elnöke