2020/06/26

Az energiatakarékosság korparancs

Kétnapos konferenciát szervez a Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökség a közigazgatás szereplőinek arról, miként csökkenthetik intézményeikben az energiafogyasztást, illetve modernizálhatják szolgáltatói rendszereiket a hatékony energiafelhasználás érdekében.
A rendezvény társszervezője a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége, minthogy az ügynökség a konferenciára elsősorban a helyi önkormányzatok képviselőit – polgármestereket, helyi képviselőket, a kérdéssel megbízott önkormányzati szakembereket, illetve önkormányzati szolgáltató vállaltok vezetőit – várja. A konferenciára 2012. május 24-25-én kerül sor a gyűgyi (Dudince) Mineral szállóban, a részvétel ingyenes. A konferencia résztvevői a Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökség legjobb szakembereitől kapnak áttekintést arról, miként kell kidolgozni különböző projekteket az érintett kérdésben, illetve melyek a legmodernebb és leghatékonyabb eljárások az épületek hőszigetelésére, a hőszolgáltatási rendszerek modernizálására, vagy az épületek megvilágítását szolgáló fényforrások hatékony, energiatakarékos kivitelezésére. A konferencia szerves részét képezi egy szakmai vita is, amelynek a témája „Az energiaszolgáltatás és a kereskedelmi kapcsolatok áttekinthetősége” lesz.
A rendezvényre az ÉLNI AZ ENERGIÁVAL ingyenes tanácsadói program keretében kerül sor, amelynek tárfinanszírozója az Európai Régiófejlesztési Alap. Az érdeklődőknek május 21-éig kell jelezni részvételi szándékukat és kitölteni elektronikus formában a jelentkezési ívet, amely a www.siea.sk honlapon található. Ugyanezen a honlapon megtalálható a kétnapos konferencia részletes programja is.