2020/06/26

Akadálymentesítési Oskar-díj nyolcadszor

Március 27-én nyolcadik alkalommal hirdette meg akadálymentesítési versenyét – „Oskar-díját“ – a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége. A verseny mindig egy egész éven át tart. Célja, hogy díjazza azokat az önkormányzatokat, amelyek szem előtt tartják az egészségkárosult emberek életének könnyítését, illetve rendszeresen és innovatív módon foglalkoznak velük, segítik beilleszkedésüket a társadalom életébe és a munka világába.
A versenynek szerves részét képezi a hátrányos helyzetű lakossági csoportok megsegítésére irányuló tevékenység is. A Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége - mint a verseny meghirdetője – célul tűzte ki a pozitív példák népszerűsítését, hogy a többi települést is ösztökélje az egészségkárosult lakosság létfeltételeinek javítására.
A versenybe a jelentkezést a község polgármestere nyújtja be. A jelentkezés szerves része a konkrét projekt leírása, melyet a település 2011-ben megvalósított, és amely az egészségileg vagy szociálisan hátrányos helyzetű csoportokat szolgálta. A jelentkezésben legalább egy-két olyan területet kell konkretizálni, amelyeket a projekt érintett. A beküldési határidő 2012. április 16-a. A jelentkezést a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetségének a címére – ZMOS, Bezručova 9, 811 04 Bratislava (Oskar bez bariér) - kell postázni.