Figyelő 

Minden aláírás számít!

Április 3-án lezárul a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés (Minority SafePack) aláírásgyűjtése. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság napirendjére tűzze az 50 millió őshonos nemzeti kisebbség, benne a Kárpát-medencei magyar nemzetrészek európai uniós védelmének kérdését, egymillió aláírást kell összegyűjteni az Európai Unió tagállamaiban.
Az elektronikus aláírások összegző mutatója szerint jelenleg öt uniós tagállamban (Dánia, Lettország, Magyarország, Spanyolország, Románia) gyűlt össze biztosan a szükséges minimális támogató aláírás. Szlovákiában az elektronikus aláírások száma a minimális mennyiség 92 százalékát teszi ki. Aki még eddig még nem írta alá a petíciót, az alábbi linkre kattintva itt megteheti:

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/

Mivel az aláírásgyűjtés papíralapon is folyik, s az előzetes számítások szerint a támogatók száma már meghaladja a 900 000-et, minden újabb aláírással közelebb kerülünk ahhoz, hogy melegyen a szükséges egymillió aláírás, így az Európai Uniónak foglalkoznia kelljen az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak rendezésével.
Támogassa a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezést!


Elérhetőségek  
Pro Civis Polgári Társulás
Občianske združenie
930 40, Štvrtok na Ostrove 512
www.procivis.sk, procivis@procivis.sk

Fő támogatónk  

Facebook közösségünk  
Copyright © 2011 - PROCIVIS JMK media & productions, s.r.o.