Figyelő 

Szélessávú internet uniós támogatással 
A Szlovák Köztársaság Pénzügyminisztériuma tette közzé azt a felhívást, amely pályázati lehetőséget kínál az informatikai hálózat fejlesztésére azzal a céllal, hogy a kisebb települések is hozzájuthassanak a szélessávú internethez.

Tovább öregszik Nagyszombat megye 
A statisztikai hivatal nagyszombati fiókjának adatai szerint a 2011-es népszámláláson is ennek a megyének volt a legkevesebb lakosa: 554 741 fő.

Rossz hír a gömörieknek: kormánytagok vitatkoznak az R2-es sorsáról 
Robert Fico a választási kampány hevében azt ígérte a „dél-közép-szlovákiaiaknak”, hogy amennyiben hatalomra kerül, mindenképpen folytatják az R2-es gyorsforgalmi út építését Zólyomból Losonc és Rimaszombat irányában egészen Kassáig.

Az energiatakarékosság korparancs 
Kétnapos konferenciát szervez a Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökség a közigazgatás szereplőinek arról, miként csökkenthetik intézményeikben az energiafogyasztást, illetve modernizálhatják szolgáltatói rendszereiket a hatékony energiafelhasználás érdekében.

Kongresszust tart a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása 
Pozsonyban ülésezik a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának 23. kongresszusa. A tanácskozáson a küldöttek az önkormányzatok legfontosabb gondjait beszélik meg.

Akadálymentesítési Oskar-díj nyolcadszor 
Március 27-én nyolcadik alkalommal hirdette meg akadálymentesítési versenyét – „Oskar-díját“ – a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége.

Első oldal  Előző oldal  29 / 29 
Elérhetőségek  
Pro Civis Polgári Társulás
Občianske združenie
930 40, Štvrtok na Ostrove 512
www.procivis.sk, procivis@procivis.sk

Fő támogatónk  

Facebook közösségünk  
Copyright © 2011 - PROCIVIS JMK media & productions, s.r.o.